12.Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Ürdün Etabı Gerçekleştirildi

12.Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Ürdün Etabı Gerçekleştirildi

Bu yıl “Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya” sloganı ile 51 ülke 91 şehirde gerçekleştirilen 12.Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Ürdün etabı Amman ve İrbid’de düzenlenen etkinlikler ile tamamlandı.


5- 6 Nisan tarihleri arasında başkent Amman’da bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nde ve İrbit şehirinde gerçekleştirilen programlara; Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, Amman Maarif Vakfı Genel Müdürü Ahmet Zeki Olaş, çok sayıda STK temsilcisi ve misafir öğrenci katılım gösterdi.

Tüm Dünya’ya Barış ve Kardeşlik Hakim Olsun İstiyoruz

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı İbrahim Tokgöz gerçekleştirdi. Tokgöz, konuşmasında UDEF hakkında bilgilendirmelerde bulunarak 12.Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Ürdün etabını gerçekleştiriyor olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Biz tüm dünyaya barış ve kardeşlik hâkim olsun istiyoruz. Nasıl ki şu an burada bulunup birbirimizin sevincini paylaşıyorsak aynı şekilde ticaretimizi, sanatımızı, kültürümüzü, yiyeceğimizi ve içeceğimizi de paylaşmak, çoğaltmak istiyoruz” dedi.

İbrahim Tokgöz’ün ardından; Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu konuşma gerçekleştirdi. Eroğlu konuşmasında “Burada büyük bir öğrenci potansiyeli var, Yunus Emre Enstitüsü olarak biz burada Türkiyeli öğrencilere çeşitli eğitimler veriyoruz ve çalışmalar yapıyoruz. Buradaki öğrenci potansiyelinin çok büyük olduğunu ve değerlendirileceğini düşünüyorum, bizler de bunun için birçok çalışma yapıyoruz.” dedi.

Cengiz Eroğlu’nun konuşmasından sonra Amman Maarif Vakfı Genel Müdürü Ahmet Zeki Olaş konuşma yaptı. Olaş “Maarif Vakfı yeni bir kurum, özellikle de Ürdün’de. Buna rağmen buradaki öğrenci sayısı ve eğitim gücünün farkında olduğumuz için hızlıca çalışmalara başladık. Şuan Amman’da yapımı yeni tamamlanan bir öğrenci yurdumuz mevcut. Ürdün bu bölgede uluslararası öğrenciler için bir merkez. Türkiye başta olmak üzere Çin, Bangladeş, İspanya ve daha birçok ülkeden öğrenci var. Bu durum değerlendirilir ve bu alanda çalışmalar yapılırsa büyük başarılara imza atılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Çok sayıda Türkçe hazırlık öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirilen programın sonunda Ürdünlü öğrenciler, Türkiye mezunu Ürdünlüler ve UDEF temsilcilerinden uluslararası öğrenci çalışmaları ile alakalı bilgi alarak sorular sordu.

Büyük Bir Adım

Son olarak programda uluslararası öğrenci çalışmalarının dünden bugüne geldiği nokta hususunda bilgilendirmelerde bulunan UDEF adına programa katılan Hüseyin Üçtepe “2004 yılında SADER ile başlayan süreç bugün Türkiye’de 64 derneğe ulaşmış vaziyette bu çalışmanın Ürdün’e, Endonezya’ya, Malezya’ya ve daha nice memleketlere de taşınması büyük önem arz ediyor. Bu çalışmanın yaygınlaştırılması ve yayılması ümmet bilincinin oluşturulması adına çok büyük bir adımdır” dedi.

Program ikram ve soru cevap faslının ardından nihayete erdi.

Your email address will not be published.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://uluslararasiogrencibulusmasi.com/wp-content/uploads/2020/01/13-uob-background.png);background-color: rgba(252,252,252,0.82);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 235px;}